Zapékané vepřové kotlety
Ingredience
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
60 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.
- Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.
- Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.