Zapékané vepřové kotlety

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 60 g
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové kotlety 4 ks
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kotlety zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
  2. Opečené maso přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou rozkvedlanou s vejci. Posypeme nastrouhaným sýrem a v silně vyhřáté troubě zapečeme.
  3. Před podáváním položíme na každou porci kousek másla.
  4. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory a čerstvá zelenina.