Vepřová žebírka s hráškovou rýží
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Olej stolní |
5 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová žebra |
800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřová žebírka omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, po okrajích nařízneme a potřeme olejem. Žebra osolíme, protřeme oloupaným, prolisovaným česnekem, mírně opepříme a poprášíme mletou paprikou. Necháme v chladu několik hodin odležet.
- Potom maso po obou stranách krátce opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.
- Podáváme s dušenou rýží, do které jsme vmíchali sterilovaný hrášek.