Vepřová žebírka s hráškovou rýží

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Olej stolní 5 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dušená 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová žebra 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřová žebírka omyjeme, maso do poloviny odřízneme od kosti, naklepeme, po okrajích nařízneme a potřeme olejem. Žebra osolíme, protřeme oloupaným, prolisovaným česnekem, mírně opepříme a poprášíme mletou paprikou. Necháme v chladu několik hodin odležet.
  2. Potom maso po obou stranách krátce opečeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  3. Podáváme s dušenou rýží, do které jsme vmíchali sterilovaný hrášek.