Vepřové srdce s křenem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Křen |
0.25 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nové koření celé |
6 ks |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel kořen |
2 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vepřové srdce |
600 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a zvolna vaříme.
- Po chvíli vaření přidáme oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel.
- Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
- Podáváme s nastrouhaným křenem a s tmavým chlebem.