Vepřové srdce s křenem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Křen 0.25 ks
Mrkev kořen 1 ks
Nové koření celé 6 ks
Pepř černý celý 3 g
Petržel kořen 2 ks
Sůl 2 kávová lžička
Vepřové srdce 600 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové srdce očistíme a omyjeme, rozkrojíme na poloviny a vložíme do hrnce s horkou vodou. Přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl a zvolna vaříme.
  2. Po chvíli vaření přidáme oloupanou cibuli, mrkev, celer a petržel.
  3. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
  4. Podáváme s nastrouhaným křenem a s tmavým chlebem.