Zelí brukvové (kedlubnové)
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
50 g |
Kedlubna |
1200 g |
Kmín celý |
2 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Ocet kvasný lihový |
50 ml |
Sůl |
20 g |
Tuk |
50 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.
- Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.
- Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.