Zelí brukvové (kedlubnové)

Zelí brukvové (kedlubnové) - obrázek

Ingredience


Cibule 100 g
Cukr krupice 50 g
Kedlubna 1200 g
Kmín celý 2 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Ocet kvasný lihový 50 ml
Sůl 20 g
Tuk 50 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kedlubny oloupeme, opláchneme, nakrájíme je nebo nastrouháme na nudličky, krátce spaříme a scedíme.
  2. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Přidáme kedlubny, okmínujeme a za občasného promíchání podusíme.
  3. Ke konci dušení přidáme ocet, cukr, sůl a dodusíme.