Staročeská ovocná polévka
Ingredience
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
400 g |
Povidla švestková |
40 g |
Skořice celá |
1 ks |
Solamyl |
1 kávová lžička |
Švestky |
100 g |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Povidla zředíme trochou vody, přidáme očištěné, na kousky nakrájené ovoce, celou skořici a vaříme, až je ovoce měkké.
- Skořici vyjmeme a polévku podle chuti přisladíme.
- V 1 lžíci studené vody rozmícháme solamyl, vlijeme do polévky a krátce povaříme.
- Polévku podáváme teplou i studenou. Můžeme podávat s chlebem nebo vánočkou.