Jehněčí žebírka s cibulovým pyré

Ingredience


Cibule 4 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 kávová lžička
Jablka 2 ks
Jehněčí žebírka 4 ks
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.
  2. Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
  3. Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.
  4. Podáváme s opečenými bramborami.