Jehněčí žebírka s cibulovým pyré
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Jablka |
2 ks |
Jehněčí žebírka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.
- Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.
- Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.
- Podáváme s opečenými bramborami.