Kuře na calvadosu

Ingredience


Calvados 5 cl
Jablka 4 ks
Kuře 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
Vývar z hovězích kostí 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme a potřeme směsí soli a koření. Porce lehce obalíme v mouce a po všech stranách opečeme na oleji. Podlijeme vývarem a calvadosem a ve vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka.
  2. Potom k masu přidáme oloupaná, rozpůlená jablka zbavená jádřinců a dodusíme.
  3. Měkké kuře upravíme na talíře, obložíme podušenými jablky a podlijeme šťávou.
  4. Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší.