Klobásy dušené v jablkách s cibulí
Ingredience
Cibule |
400 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Jablka |
400 g |
Klobása vepřová |
4 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou.
- Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme.
- Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.