Klobásy dušené v jablkách s cibulí

Ingredience


Cibule 400 g
Cukr krupice 1 špetka
Jablka 400 g
Klobása vepřová 4 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Klobásy několikrát propíchneme vidličkou a po obou stranách je opečeme na oleji. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, oloupaná, na silnější plátky nakrájená jablka bez jádřinců, osolíme, opepříme a mírně podlijeme vodou. Zvolna dusíme pod pokličkou.
  2. Nakonec pokrm dochutíme majoránkou a podle chuti přisladíme.
  3. Na nahřáté talíře upravíme klobásy a dušená jablka s cibulí. Posypeme nasekanou petrželkou.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.