Karotka s jablky na víně
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Karotka |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Med včelí |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou karotku nakrájíme na hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, mírně podlijeme a osolíme. Zvolna dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme oloupaná, na dílky nakrájená jablka zbavená jádřinců, med, špetku pepře, podlijeme bílým vínem a dodusíme.
- Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme jako přílohu k telecí nebo hovězí pečeni.