Tresčí filé s dušenými jablky a cibulí

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Filé z aljašské tresky 800 g
Jablka 4 ks
Máslo čerstvé 10 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 50 ml
Paprika mletá sladká 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom porce obalíme v mouce a po obou stranách opékáme na oleji na pánvi. Měkké filé vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Do zbylé šťávy přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Podusíme doměkka.
  3. Na kousku másla zpěníme mletou papriku, přidáme k podušené směsi a podle chuti přisolíme a osladíme.
  4. Filé upravíme na talíře a přelijeme jablky s cibulí.
  5. Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.