Tresčí filé s dušenými jablky a cibulí
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Jablka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
10 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Potom porce obalíme v mouce a po obou stranách opékáme na oleji na pánvi. Měkké filé vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Do zbylé šťávy přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců a oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Podusíme doměkka.
- Na kousku másla zpěníme mletou papriku, přidáme k podušené směsi a podle chuti přisolíme a osladíme.
- Filé upravíme na talíře a přelijeme jablky s cibulí.
- Podáváme s vařenými petrželkovými bramborami.