Kvinoa s fazolemi a hráškem
Ingredience
Fazole Fava |
225 g |
Hrachové lusky |
1 šálek |
Hrášek |
225 g |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Koriandr mletý |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Quinoa |
1 šálek |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kvinou uvaříme podle návodu na obalu (2 šálky vody).
- Do hrnce na pařák dáme hrášek, čerstvé boby fazolí vyloupaných ze slupek, nadrobno nakrájené hráškové lusky a na páře vaříme, až je zelenina křehká a stále zelená. Pozor na rozvaření.
- Do větší mísy dáme připravenou kvinou, poklademe kousky másla a dobře promícháme. Přidáme uvařenou zeleninu, olej, mletý římský kmín, mletá semena koriandrů, sůl a pepř, vše promícháme a podáváme teplé.