Kvinoa s fazolemi a hráškem

Ingredience


Fazole Fava 225 g
Hrachové lusky 1 šálek
Hrášek 225 g
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Koriandr mletý 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Quinoa 1 šálek
Sůl 1 špetka
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kvinou uvaříme podle návodu na obalu (2 šálky vody).
  2. Do hrnce na pařák dáme hrášek, čerstvé boby fazolí vyloupaných ze slupek, nadrobno nakrájené hráškové lusky a na páře vaříme, až je zelenina křehká a stále zelená. Pozor na rozvaření.
  3. Do větší mísy dáme připravenou kvinou, poklademe kousky másla a dobře promícháme. Přidáme uvařenou zeleninu, olej, mletý římský kmín, mletá semena koriandrů, sůl a pepř, vše promícháme a podáváme teplé.