Rajčatový salát s medem
Ingredience
Cibule |
0.25 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
200 ml |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky a rozdělíme do mističek. Zakapeme je citronovou šťávou a medem a necháme v chladu chvíli odležet.
- Jogurt rozšleháme s olejem, osolíme, přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a nasekané bylinky.
- Srdíčko hlávkového salátu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k rajčatům. Přelijeme připravenou zálivkou a podáváme.