Mleté maso zapečené se zeleninou a rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 300 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Paprikové lusky čerstvé 400 g
Rajčata 400 g
Rýže loupaná 200 g
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 ml
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Propláchnutou, několikrát spařenou rýži zalijeme 300 ml horké osolené vody (1/4 lžička soli), přidáme lžíci sádla a dusíme doměkka.
  2. Na dno zapékací mísy urovnáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, na ně vrstvu očištěných paprik nakrájených na nudličky, dále vrstvu dušené rýže a na ni poklademe mleté maso. Každou vrstvu osolíme.
  3. Na zbylém sádle dozlatova osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a vmícháme mletou papriku. Ihned zalijeme 100 ml vody a smetanou a nalijeme do pekáčku.
  4. Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě nejdříve pod pokličkou, dopékáme bez pokličky.