Mleté maso zapečené se zeleninou a rýží
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
300 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
400 g |
Rajčata |
400 g |
Rýže loupaná |
200 g |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 ml |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Propláchnutou, několikrát spařenou rýži zalijeme 300 ml horké osolené vody (1/4 lžička soli), přidáme lžíci sádla a dusíme doměkka.
- Na dno zapékací mísy urovnáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, na ně vrstvu očištěných paprik nakrájených na nudličky, dále vrstvu dušené rýže a na ni poklademe mleté maso. Každou vrstvu osolíme.
- Na zbylém sádle dozlatova osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a vmícháme mletou papriku. Ihned zalijeme 100 ml vody a smetanou a nalijeme do pekáčku.
- Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě nejdříve pod pokličkou, dopékáme bez pokličky.