Gratinované mleté řízky s rajčaty
Ingredience
Hovězí maso mleté |
300 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej stolní |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Moravský bochník 45% |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
100 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
- Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.