Gratinované mleté řízky s rajčaty

Ingredience


Hovězí maso mleté 300 g
Máslo čerstvé 15 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Olej stolní 50 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 150 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Moravský bochník 45% 100 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 100 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli vymačkáme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř, vejce a vše dobře promícháme.
  2. Ze směsi vytvarujeme 4 tenké řízky a zvolna je opečeme po obou stranách na oleji. Vyjmeme a přendáme na čistou pánev.
  3. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a spolu s kousky másla a plátky sýru je poklademe na opečené řízky. Gratinujeme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě, až se sýr roztaví.