Cibulové maso zapečené
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Hovězí maso zadní |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Voda pitná |
1.2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.
- Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.