Cibulové maso zapečené

Ingredience


Cibule 4 ks
Hovězí maso zadní 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Voda pitná 1.2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené hovězí maso necháme vychladnout ve vývaru a potom je nakrájíme na tenké plátky.
  2. Zapékací mísu vymažeme olejem, plátky masa osolíme, opepříme a ve vrstvách urovnáme do mísy.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a necháme zesklovatět na pánvi na másle. Kroužky cibule rozložíme na maso a vše přelijeme smetanou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.