Kapr pečený se slaninou a sezamem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Kapr obecný 1 kg
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
  2. Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
  3. Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.