Kapr pečený se slaninou a sezamem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
1 kg |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěného a omytého kapra uvnitř i na povrchu osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Do masa vykrojíme několik zářezů, do kterých vmáčkneme kousky slaniny. Kapra poprášíme hladkou moukou, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě.
- Během pečení kapra podlijeme bílým vínem a citronovou šťávou a posypeme sezamem a pepřem.
- Při podávání na ploché míse ozdobíme pokrm snítkou petrželky a dílky citronu.