Dušené jehněčí s cuketou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 250 g
Jehněčí kýta 750 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 2 polévková lžíce
Víno bílé 250 ml
Voda pitná 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, omytá rajčata a cukety nakrájíme na větší kostky. Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme na kostky.
  2. V kastrole na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme maso a po všech stranách je opečeme dozlatova. Dále přidáme rajčata, krátce je podusíme a vše podlijeme vínem. Osolíme, opepříme, přilijeme trochu vody a zvolna dusíme pod pokličkou za častého promíchání asi 1 hodinu.
  3. Cukety osolíme (1/2 lžička), osmažíme na olivovém oleji (polovina dávky) a poklademe na maso. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zakapeme olejem a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem. Ozdobíme nasekanou petrželkou.