Hovězí roláda pečená

Hovězí roláda pečená - obrázek

Ingredience


Hovězí maso zadní 750 g
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Paprikové lusky čerstvé 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 50 g
Sůl 20 g
Tuk 80 g
Vejce slepičí 160 g
Vepřová uzená plec 100 g
Voda pitná 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
  2. Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
  3. Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
  4. Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
  5. Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
  6. Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
  7. Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
  8. Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.