Hovězí roláda pečená
Ingredience
Hovězí maso zadní |
750 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Paprikové lusky čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
80 g |
Vejce slepičí |
160 g |
Vepřová uzená plec |
100 g |
Voda pitná |
600 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, rozřízneme na plát, naklepeme jej a osolíme.
- Slaninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky, necháme ji částečně roztavit a přidáme na kostky nakrájené vařené uzené maso. Krátce osmahneme, zalijeme rozkvedlanými vejci a necháme ztuhnout.
- Směs opepříme, přidáme kapii nakrájenou na nudličky, vše promícháme a necháme zchladnout.
- Po vychladnutí vaječnou směs rozetřeme na připravený plát, zavineme a svážeme provázkem nebo režnou nití.
- Roládu na horkém tuku rychle opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a dáme do trouby péci.
- Po zapečení roládu přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dopečeme.
- Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a povaříme.
- Nakonec šťávu přecedíme, přisolíme, zjemníme máslem a ještě převaříme.