Špenátová vejce
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špenát listový čerstvý |
300 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý špenát krátce spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
- Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misek rozdělíme překrájené špenátové listy, osolíme, opepříme a do středu rozklepneme vždy jedno vejce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a navrch ještě položíme plátek slaniny.
- Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.