Špenátová vejce

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Špenát listový čerstvý 300 g
Strouhanka 30 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytý špenát krátce spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat.
  2. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misek rozdělíme překrájené špenátové listy, osolíme, opepříme a do středu rozklepneme vždy jedno vejce. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a navrch ještě položíme plátek slaniny.
  3. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.