Zaječí závitky
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kapary sterilované |
30 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Zaječí maso |
500 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaječí kýtu nebo hřbet očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso nakrájíme na řízky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
- Na každý řízek položíme plátek šunky, trochu kaparů a tenký plátek omytého citronu. Svineme do závitků a sepneme párátky nebo převážeme nití.
- V kastrolu na rozehřátém oleji opékáme závitky po všech stranách dozlatova. Šťávu nezahušťujeme.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.