Zaječí závitky

Ingredience


Citrony 1 ks
Kapary sterilované 30 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Zaječí maso 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaječí kýtu nebo hřbet očistíme, opláchneme a vykostíme. Maso nakrájíme na řízky a mírně naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Na každý řízek položíme plátek šunky, trochu kaparů a tenký plátek omytého citronu. Svineme do závitků a sepneme párátky nebo převážeme nití.
  3. V kastrolu na rozehřátém oleji opékáme závitky po všech stranách dozlatova. Šťávu nezahušťujeme.
  4. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami.