Zaječí míšenina
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kapary sterilované |
10 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
15 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
Víno bílé |
30 ml |
Voda pitná |
0.5 l |
Zaječí maso |
400 g |
Žampiony - sterilované |
50 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý zaječí předek vykostíme a nakrájíme na kousky.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a na slanině nakrájené na kostičky. Přidáme maso, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
- Měkké maso vyjmeme a najemno umeleme. Přidáme vydušenou šťávu, strouhanku, víno, nakrájené žampiony, sardelové řezy a kapary. Podle chuti opepříme, osolíme a okořeníme tymiánem.
- Podáváme na osmažených plátcích veky.