Jelení medailonky se žampiony

Ingredience


Jelení maso 800 g
Kečup 100 g
Olej stolní 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 2 dl
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
  2. Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.
  3. Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.
  4. Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.