Jelení medailonky se žampiony
Ingredience
Jelení maso |
800 g |
Kečup |
100 g |
Olej stolní |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z očištěné, vykostěné a omyté jelení kýty nebo hřbetu nakrájíme přes vlákno plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.
- Do výpeku vložíme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a přilijeme kečup a červené víno. Vše krátce podusíme.
- Do šťávy vložíme na chvíli opečené medailonky a jen prohřejeme.
- Podáváme na nahřátých talířích. Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo opečené brambory.