Srnčí medailonky na hříbkách

Ingredience


Cibule 50 g
Hříbky čerstvé 300 g
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Nové koření mleté 0.5 kávová lžička
Olej stolní 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Srnčí kýta 800 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením.
  2. Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme.
  3. Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky.
  4. Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.