Srnčí medailonky na hříbkách
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hříbky čerstvé |
300 g |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Nové koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Olej stolní |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Srnčí kýta |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením.
- Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme.
- Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky.
- Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.