Krém ze srnčího masa
Ingredience
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
4 ks |
Srnčí plec |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelenina kořenová |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.
- Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.
- Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.