Krém ze srnčího masa

Ingredience


Cibule 50 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Muškátový květ 1 špetka
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý celý 4 ks
Srnčí plec 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Zelenina kořenová 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou srnčí plec vložíme do hrnce s osolenou vodou, cibulí, očištěnou kořenovou zeleninou a celým pepřem. Zvolna vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a vykostíme.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a nalijeme do máslem vymaštěné nádoby. V páře uvaříme vaječnou sedlinu.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme špetkou muškátu, zalijeme mlékem a vývarem, rozšleháme a povaříme asi 30 minut.
  4. Potom polévku přecedíme a vkládáme do ní na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu, kořenovou zeleninu a maso. (Můžeme přidat i vařenou rýži a hrášek). Nakonec podle chuti osolíme a přidáme nakrájenou pažitku.