Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami
Ingredience
Brambory rané |
800 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibulka jarní |
8 ks |
Jehněčí kýta |
1500 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek.
- Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
- Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.