Jehněčí kýta s cibulkou a bramborami

Ingredience


Brambory rané 800 g
Česnek 2 stroužek
Cibulka jarní 8 ks
Jehněčí kýta 1500 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pekáči na olivovém oleji a másle zpěníme oloupaný, najemno nasekaný česnek.
  2. Přidáme očištěnou a omytou jehněčí kýtu a ze všech stran ji opečeme. K masu přidáme snítku rozmarýnu, oloupanou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a oloupané, rozpůlené brambory. Podlijeme vodou a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podléváme vodou.
  3. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.