Francouzské květákové pyré

Ingredience


Květák 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 50 g
Vývar zeleninový 725 ml
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.
  2. Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.