Francouzské květákové pyré
Ingredience
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar zeleninový |
725 ml |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák okrájíme na drobné růžičky. V hrnci povaříme vývar, může být zeleninový či drůbeží, přidáme květák a pod poklicí vaříme 12-15 minut doměkka.
- Z hrnce odlijeme 175 ml vývaru a zbytek odlijeme zvlášť. Polovinu květáku a 60 ml vývaru rozmixujeme dohladka. Do kaše vešleháme máslo, kysanou smetanu, strouhaný parmezán, papriku, dosolíme a dopepříme a horké podáváme.