Bramborová mísa s paprikami, citronem a olivami
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Olivy zelené |
1 šálek |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
- V pekáči na oleji orestujeme směs oloupaných a na klínky nakrájených brambor, na proužky nakrájenou odjádřenou červenou papriku, najemno nasekané stroužky česneku asi 2 minuty. Přidáme omyté plátky citronu a vypeckované olivy, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do trouby na zapečení asi na 45 minut, až jsou brambory zlaté a měkké.
- Po upečení dáme zeleninu i se šťávou do servírovací mísy, pokapeme olejem a posypeme nadrobno nasekaným čerstvým koriandrem.
- Podáváme teplé.