Bramborová mísa s paprikami, citronem a olivami

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 4 stroužek
Citrony 1 ks
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Olej olivový 5 polévková lžíce
Olivy zelené 1 šálek
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
  2. V pekáči na oleji orestujeme směs oloupaných a na klínky nakrájených brambor, na proužky nakrájenou odjádřenou červenou papriku, najemno nasekané stroužky česneku asi 2 minuty. Přidáme omyté plátky citronu a vypeckované olivy, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do trouby na zapečení asi na 45 minut, až jsou brambory zlaté a měkké.
  3. Po upečení dáme zeleninu i se šťávou do servírovací mísy, pokapeme olejem a posypeme nadrobno nasekaným čerstvým koriandrem.
  4. Podáváme teplé.