Domácí hovězí polévka (vývar)
Ingredience
Celer bulvový |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Hovězí oháňka |
200 g |
Kosti hovězí morkové |
500 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pórek |
1 ks |
Sherry brandy |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmažíme, pórek podélně rozřízneme, celer nakrájíme na plátky, mrkev na čtvrtky a všechno krátce osmažíme.
- Cibuli a zeleninu přidáme ke kostem, zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, občas sebereme pěnu, scedíme a přes noc necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z polévky tuk a opět vaříme.
- Nakonec dochutíme brandy, solí a pepřem.