Domácí hovězí polévka (vývar)

Ingredience


Celer bulvový 0.5 ks
Cibule 1 ks
Hovězí oháňka 200 g
Kosti hovězí morkové 500 g
Mrkev kořen 1 ks
Pórek 1 ks
Sherry brandy 3 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí oháňku a omyté kosti opečeme na pánvi bez tuku a pak vložíme do velkého hrnce. Rozpůlenou cibuli osmažíme, pórek podélně rozřízneme, celer nakrájíme na plátky, mrkev na čtvrtky a všechno krátce osmažíme.
  2. Cibuli a zeleninu přidáme ke kostem, zalijeme osolenou vodou a uvedeme do varu. Polévku vaříme na mírném ohni 3-4 hodiny, občas sebereme pěnu, scedíme a přes noc necháme vychladnout. Po vychladnutí sebereme z polévky tuk a opět vaříme.
  3. Nakonec dochutíme brandy, solí a pepřem.