Kuřecí prsa s jáhlami a hráškem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Jáhly - loupané proso |
300 g |
Jogurt bílý |
100 ml |
Kuřecí prsa |
2 ks |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme omytá, na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Potom k masu přidáme propláchnuté jáhly a okapaný hrášek, promícháme a nakonec přidáme jogurt.
- Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.