Rizoto z králičího masa
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Česnek |
3 stroužek |
Hrášek |
200 g |
Karotka baby |
100 g |
Králičí maso |
300 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
100 g |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Rýže dušená |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté králičí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, okořeníme nadrceným pepřem a česnekem nakrájeným na plátky.
- Maso opečeme na olivovém oleji, přidáme olivy, hrášek, očištěnou mrkev a omytou, nasekanou bazalku. Vše jen krátce podusíme.
- Prohřátou směs promícháme s předem uvařenou rýží.
- Rizoto posypeme hoblinkami parmazánu a ihned podáváme.