Dušené rybí filé se smetanou

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Filé rybí 500 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej olivový 50 ml
Rajčata 4 ks
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vývar rybí 0.5 l
Zelí čínské 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme.
  2. Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou.
  3. Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr.
  4. Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme.
  5. Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty.