Dušené rybí filé se smetanou
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Filé rybí |
500 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
50 ml |
Rajčata |
4 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vývar rybí |
0.5 l |
Zelí čínské |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté porce filé osolíme, zakapeme citronovou šťávou a chvíli marinujeme.
- Omyté zelné listy spaříme vroucí vodou, zabalíme do nich porce filé a dusíme v kastrolu na olivovém oleji pod pokličkou.
- Podušené filé vyjmeme a do výpeku přilijeme rybí vývar. Krátce povaříme, přilijeme smetanu a přidáme nasekaný kopr.
- Rajčata omyjeme, krátce blanšírujeme a potom je nakrájíme na dílky a mírně osolíme.
- Závitky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a obložíme rajčaty.