Kapr v houbové smetanové omáčce
Ingredience
Houby čerstvé |
80 g |
Kapr obecný |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže dušená |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku.
- Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží.