Kapr v houbové smetanové omáčce

Ingredience


Houby čerstvé 80 g
Kapr obecný 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže dušená 250 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na tuku.
  2. Opečené porce vyjmeme a do výpeku vložíme očištěné, nakrájené houby. Podusíme je, zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou a chvíli povaříme. Vložíme zpět porce kapra, krátce podusíme a nakonec vše promícháme s předem uvařenou nebo dušenou rýží.