Soté z rybího filé
Ingredience
Brokolice |
250 g |
Cibule |
1 ks |
Filé rybí |
500 g |
Jogurt bílý |
200 ml |
Muškátový květ |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté filé nakrájíme na kostičky a osolíme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, očištěnou papriku nakrájíme na proužky a omytou brokolici rozebereme na růžičky.
- Brokolici s paprikou chvíli povaříme a scedíme.
- Na rozpálený olej vložíme kostičky filé a orestujeme je. Přidáme zeleninu, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vše podusíme, a když se voda vyvaří, vmícháme smetanu s jogurtem. Krátce prohřejeme a podáváme.