Soté z rybího filé

Ingredience


Brokolice 250 g
Cibule 1 ks
Filé rybí 500 g
Jogurt bílý 200 ml
Muškátový květ 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté filé nakrájíme na kostičky a osolíme.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, očištěnou papriku nakrájíme na proužky a omytou brokolici rozebereme na růžičky.
  3. Brokolici s paprikou chvíli povaříme a scedíme.
  4. Na rozpálený olej vložíme kostičky filé a orestujeme je. Přidáme zeleninu, zalijeme trochou vývaru ze zeleniny, osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Vše podusíme, a když se voda vyvaří, vmícháme smetanu s jogurtem. Krátce prohřejeme a podáváme.