Závitky z platýze

Ingredience


Cuketa 2 ks
Kopr čerstvý 1 ks
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Platýz - filety 600 g
Rajčata 4 ks
Šalotka 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 100 ml
Vývar rybí 400 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety omyjeme, svineme a upevníme párátky. Vložíme je do vařícího vývaru a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 7 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Oloupaná rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na dílky. Omyté cukety nakrájíme na tenké plátky, po obou stranách opečeme, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
  3. Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na 2 lžících másla, přidáme rajčata a vše krátce podusíme. Zalijeme bílým vínem a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme zbylé studené máslo a dále nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Závitky a cukety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme snítkou kopru.