Závitky z platýze
Ingredience
Cuketa |
2 ks |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Platýz - filety |
600 g |
Rajčata |
4 ks |
Šalotka |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar rybí |
400 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety omyjeme, svineme a upevníme párátky. Vložíme je do vařícího vývaru a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 7 minut. Závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Oloupaná rajčata zbavíme semínek a nakrájíme na dílky. Omyté cukety nakrájíme na tenké plátky, po obou stranách opečeme, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na 2 lžících másla, přidáme rajčata a vše krátce podusíme. Zalijeme bílým vínem a chvíli povaříme. Nakonec vmícháme zbylé studené máslo a dále nevaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Závitky a cukety upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme snítkou kopru.