Vývar z bažanta

Ingredience


Bažant obecný 1 kg
Olej rostlinný 50 ml
Vaječný bílek slepičí 6 ks
Zelenina kořenová 500 g
Zvěřinový vývar 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme bažanty a maso oddělíme od kosti. Prsíčka odložíme stranou (z těch je vhodné připravit další pokrm). Kostry nasekáme a necháme osmažit na oleji.
  2. Kořenovou zeleninu a zbylé maso nakrájíme nadrobno a rozmixujeme. 6 bílků rozšleháme ve 2 litrech zvěřinového fondu a přivedeme k varu. Necháme vařit 1-2 hodiny, bez míchání.
  3. Vývar slijeme přes jemný cedník. Přidáme najemno nakrájenou zeleninu. (Popřípadě noky, dle chuti).