Zvěřinová polévka
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Brambory |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Srnčí maso |
175 g |
Zvěřinový vývar |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory uvaříme.
- Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme.
- Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme.
- Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany.