Zvěřinová polévka

Zvěřinová polévka - obrázek

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Brambory 200 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Srnčí maso 175 g
Zvěřinový vývar 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory uvaříme.
  2. Maso pokrájíme na drobné kousky a na oleji dozlatova osmažíme. Připravený vývar ohřejeme a nastrouháme do něj uvařené brambory, necháme projít varem a rozmixujeme.
  3. Na kostičky pokrájenou slaninu necháme osmahnout a přidáme najemno nasekanou cibuli a česnek. Zalijeme rozmixovanou polévkou. (Dle chuti můžeme přidat kapku koňaku.) Nakonec přidáme osmažené kousky masa, osolíme, opepříme.
  4. Polévku podáváme zdobenou lžící ušlehané smetany.