Pivní guláš
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb konzumní |
2 krajíc |
Cibule |
3 ks |
Hovězí kližka |
750 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Majoránka |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 l |
Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
- K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.