Pivní guláš

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb konzumní 2 krajíc
Cibule 3 ks
Hovězí kližka 750 g
Kmín drcený 1 špetka
Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 1 l
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
  2. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.