Luzernská postní polévka

Ingredience


Brambory 150 g
Fazole bílé 50 g
Hrách loupaný 50 g
Kapusta růžičková 100 g
Mléko polotučné 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Smetana 12% (konzumní) 1 l
Tuk rostlinný 40 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 25 l
Zelí hlávkové bílé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.
  2. Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.
  3. Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.