Luzernská postní polévka
Ingredience
Brambory |
150 g |
Fazole bílé |
50 g |
Hrách loupaný |
50 g |
Kapusta růžičková |
100 g |
Mléko polotučné |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Smetana 12% (konzumní) |
1 l |
Tuk rostlinný |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
25 l |
Zelí hlávkové bílé |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Luštěniny (hrách a fazole, které jsme přes noc namočili) napůl uvaříme, poté přidáme jemně nakrájené zelí a mrkev, na nudličky nakrájený špenát, na růžičky rozebraný květák, na kostičky nakrájené brambory a růžičkovou kapustu. Vše dovaříme doměkka.
- Z mléka, tuku, mouky a vejde vypracujeme těsto a lžicí z něj vykrajujeme nočky, které v polévce krátce zavaříme.
- Okořeníme, vmícháme žloutky rozkvedlané ve smetaně a před podáváním ještě doplníme nakrájenou pažitkou a petrželkou.