Bramborový nákyp s hruškami
Ingredience
Brambory |
450 g |
Hrušky |
3 ks |
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Gorgonzola |
80 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
- Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.
- Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.
- Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.