Bramborový nákyp s hruškami

Ingredience


Brambory 450 g
Hrušky 3 ks
Jíška instantní 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Sýr Gorgonzola 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, omyté a oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky.
  2. Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme vrstvu brambor promíchaných s nadrobno nakrájenou šunkou, osolíme a opepříme. Na brambory navrstvíme hrušky.
  3. Mléko osolíme, opepříme, svaříme a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr, který necháme za stálého míchání rozpustit.
  4. Omáčku nalijeme do mísy na brambory a hrušky. Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.