Galantina zaječí

Ingredience


Hovězí vývar základní 600 ml
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Slanina vepřová 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 350 g
Víno bílé 300 ml
Zaječí maso 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zaječí maso vykostíme, rozložíme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Na maso poklademe plátky slaniny a mleté maso. Pevně zamotáme a stáhneme nití.
  2. Plátky slaniny poklademe na dno pekáče, na to položíme připravenou roládu a podlijeme vínem a vývarem. Na roládu naklademe zbylé plátky slaniny. Necháme podusit 2 hodiny. Necháme zchladnout a odstraníme nit.
  3. Vývar přecedíme, popřípadě odstraníme tuk a nalijeme zpět k roládě. Vložíme na chladné místo, kde necháme tuhnout přes noc.