Galantina zaječí
Ingredience
Hovězí vývar základní |
600 ml |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Slanina vepřová |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
350 g |
Víno bílé |
300 ml |
Zaječí maso |
1 kg |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zaječí maso vykostíme, rozložíme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenými bylinkami. Na maso poklademe plátky slaniny a mleté maso. Pevně zamotáme a stáhneme nití.
- Plátky slaniny poklademe na dno pekáče, na to položíme připravenou roládu a podlijeme vínem a vývarem. Na roládu naklademe zbylé plátky slaniny. Necháme podusit 2 hodiny. Necháme zchladnout a odstraníme nit.
- Vývar přecedíme, popřípadě odstraníme tuk a nalijeme zpět k roládě. Vložíme na chladné místo, kde necháme tuhnout přes noc.