Kari špagety

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 150 g
Kari koření 4 kávová lžička
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vepřová krkovička 600 g
Voda pitná 4 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a promícháme.
  2. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Až začne růžovět, přidáme maso, krátce prudce ze všech stran opečeme a podlijime trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Dusíme tak, aby až je maso měkké, pokud zbyla v kastrolu či pánvi nějaká šťáva, nenecháme všechnu tekutinu vydusit.
  3. Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Uvařené špagety, maso i se šťávou a scezený hrášek dobře promícháme. Urovnáme na pekáč a posypeme strouhaným sýrem. Na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, jenom než se sýr roztaví.