Kari špagety
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Kari koření |
4 kávová lžička |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vepřová krkovička |
600 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky, osolíme, okořeníme a promícháme.
- Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli. Až začne růžovět, přidáme maso, krátce prudce ze všech stran opečeme a podlijime trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Dusíme tak, aby až je maso měkké, pokud zbyla v kastrolu či pánvi nějaká šťáva, nenecháme všechnu tekutinu vydusit.
- Špagety uvaříme v osolené vodě a scedíme. Uvařené špagety, maso i se šťávou a scezený hrášek dobře promícháme. Urovnáme na pekáč a posypeme strouhaným sýrem. Na chvíli vložíme do vyhřáté trouby, jenom než se sýr roztaví.