Rillettes králičí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Citrony 1 ks
Koňak Godet Peardise 3 polévková lžíce
Králičí maso 1200 g
Olej olivový 75 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn sušený 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Švestky sušené 80 g
Tymián sušený 1 špetka
Vepřový bok uzený 100 g
Víno bílé 500 ml
Zvěřinový vývar 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list.
  2. Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice.
  3. Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny.
  4. Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.