Rillettes králičí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Koňak Godet Peardise |
3 polévková lžíce |
Králičí maso |
1200 g |
Olej olivový |
75 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn sušený |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Švestky sušené |
80 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Vepřový bok uzený |
100 g |
Víno bílé |
500 ml |
Zvěřinový vývar |
500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme nakrájené švestky, které zalijeme koňakem a necháme odpočinout. Králíka (i s játry) a bůček nakrájíme na kostky. Vše osolíme, opepříme, potřeme citrónovou kůrou a vložíme do misky. Přidáme bylinky, švestky, a bobkový list.
- Zalijeme vínem, zvěřinovým fondem a olivovým olejem. Do druhého dne uložíme do lednice.
- Část hmoty vložíme do formy, stlačíme, poklademe nakrájenými marinovanými játry a přidáme zbytek hmoty. Přikryjeme a vaříme ve vodní lázni v troubě při 180°C 1-2 hodiny.
- Pokrm opět uložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout.