Jelení kýta marinovaná
Ingredience
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Hřebíček |
3 ks |
Jelení maso |
1200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Ocet jablečný |
500 ml |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.
- Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.
- Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.