Jelení kýta marinovaná

Ingredience


Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Hřebíček 3 ks
Jelení maso 1200 g
Máslo čerstvé 80 g
Ocet jablečný 500 ml
Pepř černý celý 1 kávová lžička
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si větší sáček, do kterého vložíme jelení kýtu, celer nakrájený na kostky, ocet, česnek, hřebíček, skořici, rozmarýn, sůl, celý pepř a sáček uzavřeme. Takto připravené maso necháme přes noc marinovat na chladném místě.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nasekanou cibuli a zeleninu z marinády.
  3. Následně přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme dozlatova osmahnout. Poté zalijeme vývarem a necháme dusit přibližně 2-3 hodiny.