Králík na italský způsob
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Celer řapíkatý |
2 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Králík |
1 kg |
Lilek |
1 ks |
Mascarpone |
150 g |
Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
2 špetka |
Víno červené |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme.
- Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme.
- Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu.
- Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme.