Králík na italský způsob

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Celer řapíkatý 2 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Králík 1 kg
Lilek 1 ks
Mascarpone 150 g
Olej olivový extra panenský 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 2 špetka
Víno červené 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olej a naporcovaného králíka postupně opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme.
  2. Oloupeme a nasekáme cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, řapíky celeru zbavíme vláken a společně s lilkem nakrájíme.
  3. Vše přidáme k masu a necháme osmažit. Podlijeme červeným vínem, přidáme nasekané bylinky, vložíme do trouby a necháme péct 1 hodinu.
  4. Přibližně 10 minut před koncem pečení vmícháme rozdrobený mascarpone. Šťávu dochutíme pepřem a solí a podáváme.