Krůtí měšec
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Krůtí prsa |
400 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
3 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme.
- Vejce smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky, nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
- Plátky masa potřeme připravenou směsí, vytvoříme měšce a upevníme je párátky. Obalíme v Solamylu a opečeme na másle spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými žampiony. Dusíme doměkka a během dušení maso podléváme bílým vínem.
- Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.