Krůtí měšec

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Krůtí prsa 400 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vejce slepičí 2 ks
Víno bílé 100 ml
Žampiony čerstvé 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na tenčí plátky, osolíme a opepříme.
  2. Vejce smícháme se šunkou nakrájenou na nudličky, nahrubo nastrouhaným sýrem a nasekanou bazalkou.
  3. Plátky masa potřeme připravenou směsí, vytvoříme měšce a upevníme je párátky. Obalíme v Solamylu a opečeme na másle spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a očištěnými, nakrájenými žampiony. Dusíme doměkka a během dušení maso podléváme bílým vínem.
  4. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.