Hovězí plátky plněné křenem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí kýta |
500 g |
Křen |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar z hovězích kostí |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.
- Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.
- Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
- Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.