Hovězí plátky plněné křenem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí kýta 500 g
Křen 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Strouhanka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar z hovězích kostí 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky, osušíme, naklepeme, osolíme a na okrajích nařízneme.
  2. Žloutky smícháme s nastrouhaným křenem a se strouhankou, osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky kýty, svineme a sepneme párátky.
  3. Závitky poprášíme hladkou moukou a osmahneme na oleji. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Před koncem dušení přilijeme smetanu. Omáčku podle potřeby zahustíme lžičkou mouky a krátce povaříme. Nakonec ochutíme citronovou šťávou.
  4. Podáváme s jemnými knedlíky nebo s těstovinami.