Vepřové kotlety s hroznovým vínem

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Hroznové víno 200 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové kotlety 4 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.
  2. Na jiné pánvi roztavíme cukr na karamel, přilijeme vodu a povaříme. Karamel ochutíme citronovou šťávou a přidáme omyté, nakrájené hroznové víno.
  3. Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem s vínem a podáváme.