Vepřové kotlety s hroznovým vínem
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Hroznové víno |
200 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.
- Na jiné pánvi roztavíme cukr na karamel, přilijeme vodu a povaříme. Karamel ochutíme citronovou šťávou a přidáme omyté, nakrájené hroznové víno.
- Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem s vínem a podáváme.