Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou

Ingredience


Chilli paprička sušená 1 ks
Cibulka jarní 1 ks
Chilli paprička 2 ks
Cukr krupice 4 polévková lžíce
Ocet rýžový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Voda pitná 1 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazolové lusky zelené 40 g
Filé rybí 450 g
Kari pasta 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Limetka kafrová 1 ks
Olej rostlinný 150 ml
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kousky nakrájíme a případně kostí zbavíme rybí filé. Na kaši rozmixujeme maso, thajskou rybí omáčku, červenou kari pastu, vejce, list makrutu, koriandr, cukr a sůl. Pak vmícháme fazolky nakrájené nadrobno. Do hrnce si dáme cukr, vodu, rýžový ocet a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Od doby varu vaříme asi 2 minuty, odstavíme, vmícháme chilli papričky a thajskou rybí omáčku a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby dno bylo olejem zakryté, rozdělíme si hmotu na 16 kousků, z těch uděláme placičky, které smažíme z každé strany dozlatova, asi 1-2 minuty. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a horké podáváme se sladkokyselou omáčkou.