Thajské rybí placičky se sladkokyselou omáčkou
Ingredience
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Cukr krupice |
4 polévková lžíce |
Ocet rýžový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazolové lusky zelené |
40 g |
Filé rybí |
450 g |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Limetka kafrová |
1 ks |
Olej rostlinný |
150 ml |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na kousky nakrájíme a případně kostí zbavíme rybí filé. Na kaši rozmixujeme maso, thajskou rybí omáčku, červenou kari pastu, vejce, list makrutu, koriandr, cukr a sůl. Pak vmícháme fazolky nakrájené nadrobno. Do hrnce si dáme cukr, vodu, rýžový ocet a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Od doby varu vaříme asi 2 minuty, odstavíme, vmícháme chilli papričky a thajskou rybí omáčku a necháme vychladnout.
- Na pánvi rozehřejeme takové množství oleje, aby dno bylo olejem zakryté, rozdělíme si hmotu na 16 kousků, z těch uděláme placičky, které smažíme z každé strany dozlatova, asi 1-2 minuty. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a horké podáváme se sladkokyselou omáčkou.