Plněný vepřový bok na cibuli

Ingredience


Cibule 1000 g
Kmín celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Povidla švestková 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřový bok 1500 g
Zelí kysané 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka.
  2. Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku.
  3. Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa.
  4. Plněný bůček podáváme studený i teplý.