Plněný vepřový bok na cibuli
Ingredience
Cibule |
1000 g |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Povidla švestková |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřový bok |
1500 g |
Zelí kysané |
1000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso omyjeme, nařízneme do něj kapsu a naplníme ji vymačkaným, okořeněným zelím. Sepneme špejlí, bůček vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě téměř doměkka.
- Potom maso vyjmeme a na tuku v pekáčku zprudka osmažíme oloupanou, nakrájenou cibuli. Bůček na povrchu nařízneme do mřížky a vložíme zpět do pekáčku.
- Povidla rozmícháme s trochou vody a po zbytek pečení jimi potíráme povrch masa.
- Plněný bůček podáváme studený i teplý.