Telecí kýta pečená v listovém těstě
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
150 g |
Listové těsto |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Špenát listový čerstvý |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kýta |
600 g |
Víno portské |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek podusíme na oleji spolu s kořením a portským vínem. Vložíme omyté maso, zprudka je opečeme, vyjmeme a osolíme.
- Z listového těsta vyválíme plát, poklademe spařeným špenátem, opečeným masem a cibulí. Těsto uzavřeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 30 minut.