Telecí kýta pečená v listovém těstě

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 150 g
Listové těsto 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Špenát listový čerstvý 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kýta 600 g
Víno portské 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a česnek podusíme na oleji spolu s kořením a portským vínem. Vložíme omyté maso, zprudka je opečeme, vyjmeme a osolíme.
  2. Z listového těsta vyválíme plát, poklademe spařeným špenátem, opečeným masem a cibulí. Těsto uzavřeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 30 minut.